Tamari sójová omáčka - na váhu
Kód: 97K136Detailní popis produktu
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sojové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické místo pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení: SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 315 kJ/74 kcal. Tuky: 0.2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8.3 g. z toho cukry: 3.4 g. Bílkoviny: 9.8 g. Sůl: 14.73 g
Může obsahovat (alergeny): sója
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo..
Doplňkové parametry
Kategorie: | Trvanlivé potraviny |
---|---|
Jednotková cena: | 23.8 Kč za 100 ml |
Vegetariánské: | Ano |
Bez přidaného cukru: | Ano |
Bez mléka: | Ano |
Trvanlivost: | 12 měsíců |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.